Bábovka s čokoládovým mramorováním

Čokoláda je poslední dobou královnou mého pečení. Takže bylo jen otázkou času, kdy se dostane i do bábovky, vděčného to dezertu na víkendovou snídani i odpolední siestu.

Také už vyhlížíte jaro? Tahle bábovka sice s jarem mnoho společného nemá, ale zpříjemní vám to čekání…

Tentokrát jsem bábovku udělala jak do velké formy, tak díky většímu množství těsta i do malých formiček (už jsem je dlouho nevytížila, určitě jim bylo smutno!). Namísto klasického mramorování docíleného skrze kakaem obarvenou část těsta dostala svůj důležitý part čokoláda – poslední dobou ji nechávám v naší domácnosti promlouvat docela často :-D

Co budete potřebovat:

  • 160 g másla
  • 220 g cukru
  • 3 vejce – zvlášť žloutky a bílky
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce rumu tuzemáku
  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • nahrubo nasekaná čokoláda (asi půlka tabulky)

Jak na to:

Troubu si předehřejte na 180 °C. Máslo s cukrem a žloutky vyšlehejte do pěny a následně vmíchejte rum, tvaroh a mléko.

Mouku se solí a práškem do pečiva postupně přisypávejte k máslové směsi, promíchejte a na závěr zapracujte vyšlehaný sníh z bílků.

Větší bábovkovou formu (nebo klasickou + malé formičky) vymažte máslem a poctivě vysypte hrubou moukou (někdo má pro lepší vyklopení dobré zkušenosti s moučkovým cukrem). Čokoládu si nasekejte na malé kousky.

Do formy vlijte asi polovinu těsta, tu rovnoměrně v jedné vrstvě posypte čokoládou a následně zalijte zbytkem těsta. Pečte asi 45 minut, propečenost zkoušejte špejlí.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s