Red velvet cupcakes s vaječným koňakem

Cupcakes z červeného těsta můžete upéct k příležitosti Valentýna, ale taky kdykoliv jindy pro někoho, koho máte rádi. Krém politý vaječným koňakem jim dodá ten správný říz.

Ano, znovu se přiblížil Valentýn, to to letí, co? Nám teda o to spíš, protože na svátek zamilovaných se u nás slaví narozeniny – prostě jsem věděla, kdy porodit dítě a dát celému tomu „dnu lásky“ smysl, že jo. Ale to vy všichni už beztak víte, protože s touhle informací otravuju každý rok.

Takže na letošek u nás bude 14. února dort, v předstihu už jsem však stihla upéct tyhle cupcakes, na které si brousím zuby už od začátku blogu. Mají příjemně načervenalou barvu a dobře ladí s řízným krémem.

Co budete potřebovat? (10-12 cupcakes)

na těsto:

  • 125 g prosáté hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky jedlé sody
  • troška soli
  • 75 g másla pokojové teploty
  • 150 g cukru krupice
  • 1 větší vejce
  • lžíce rumu tuzemáku
  • kelímek Skyru (140 ml) nebo 120 ml podmáslí
  • lžíce červeného potravinářského barviva (ideálně gelového)

na krém:

  • 2 vaničky (250 g) krémového sýra typu Philadelphia
  • lžíce vaječného koňaku
  • 4-6 lžic cukru moučka
  • 4-6 lžic smetany ke šlehání (cca 150 ml)

Jak na to?

Předehřejte si troubu na 175°C a nachystejte si košíčky na muffiny (ty srdíčkové z fotky jsou z Tigeru a byly dost pevné na to, aby se v nich dalo těsto péct bez formy).

Do mísy si prosejte mouku a smíchejte ji s kypřícím práškem, sodou, solí a kakaem.

Změklé máslo pokojové teploty vyšlehejte do pěny a postupně k němu zašlehávejte cukr, bude to trvat asi 5 minut. Přidejte vejce a tuzemák a hezky vše propojte.

Do máslové pěky přidejte skyr (nebo podmáslí) a vmíchejte červené barvivo – tady zcela výjimečně platí, že lépe je více, pokud chcete docílit skutečně červené barvy ;-)

Do máslové směsi postupně na nízké otáčky zašlehejte mouku. Výsledné těsto pak rozdělte do připravených košíčků – zhruba do 3/4, pečením nabude do výšky.

Pečte zhruba 20 minut. Během této doby si připravte krém – sýry spolu s cukrem a vaječným koňakem jemně našlehejte a postupně přilívejte smetanu, tak aby konzistence byla tak akorát (a ne příliš řídká). Krém dejte do chladničky a pak jej aplikujte na vychladlé cupcakes. Můžete ještě přelít trochou vaječného koňaku, případně ještě dle vlastní chuti dozdobit.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s