Tvarohové bábovky s krémovou čepicí

Mini bábovky jsou takový můj evergreen, až jsem si říkala, že by to chtělo zase nějakou inovaci. Nedávno jsem narazila na nové formičky a ty si vyloženě říkaly o to, aby výsledné bábovičky nezůstaly na suchu.

Až někdy budete chystat candy bar na oslavu, jsou veškeré miniaturní dezerty vděčnými subjekty. Pokud navíc budete chtít své hosty nasytit, aniž by vám vyjedli půl kuchyně, budou minibábovky s krémem tou správnou volbou. Jeden kus zasytí tak, že v dalším sledu už toho do sebe příliš nenacpete. A pokud náhodou malými formami nedisponujete, pak by těsto mělo akorát vystačit na standardní formu velkou.

Na zhruba 15 nejvíc mini bábovek si připravte (existují různě velké formičky, takže záleží, do jakých těsto nakonec nalijete):

  • 100 g změklého másla (+ na případné vymazání formiček)
  • 200 g krupicového cukru
  • 125 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžíce tuzemáku

na krém:

  • 120 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce malinového (nebo jiného) džemu
  • lžička citronové šťávy
  • tuzemák dle chuti
  • odrhnuté snítky tymiánu na dozdobení

Postup:

Troubu si předehřejte na 160 °C a připravte si formičky (já mám silikonové, které není třeba vymazávat ani vysypávat, nicméně pokud máte jiný typ formy, tento krok nepodceňte).

Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem a tvarohem do světlé pěny, přidejte tuzemák a po jednom zašlehejte vejce. Přisypte mouku s práškem do pečiva a vytvořte těsto. Nalijte ho do připravených forem a pečte asi tak 20 minut – záleží na velikosti. Propečenost kontrolujte špejlí.

Na krém vyšlehejte máslo spolu s cukrem, přidejte džem, citronovou šťávu a tuzemák a výsledek přendejte do cukrářského sáčku/zdobičky. Jednotlivé bábovičky nastříkejte krémem, ale až poté, co vám vychladnou, jinak si zaděláváte na zkázu celého díla :-)

Bábovky s krémem dozdobte drobnými lístečky tymiánu, který jim specificky podtrhne chuť.  Jo a dejte je vychladit, abyste je neservírovali poněkud rozteklé… ;-)

Tip: Pokud by na vaše chuťové buňky byl máslový krém příliš hutný, může být alternativou s cukrem vyšlehaný smetanový sýr podobně jako u těchto cupcakes.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s