Třešňové muffiny s čokoládou

Čokoládové muffiny s třešněmi

Máte-li nadúrodu třešní, nebo je prostě jíte rádi a už nevíte, kam byste je ještě strčili, vyzkoušejte tyhle nadýchané muffiny plné čokolády. Potěšit by mohly i školáky, až přinesou domů vysvědčení.

Třešně a čokoláda, to je kombinace, která k sobě výborně pasuje. Když k tomu navíc přidáte ještě trochu skořicového cukru, skvěle to podtrhne celkovou chuť a vznikne dobrota, po které se zapráší. Neb popadnout do ruky muffin a zdlábnout ho jak malinu je tááák jednoduché…

(Vyzkoušeno za vás. První várka muffinů, které jsem pekla jako improvizaci, protože jsem potřebovala upotřebit zbytky vypeckovaných třešní v ledničce, zmizela rychleji, než jsem se dostala k focení. Tudíž je během jednoho týdne máme na stole už podruhé! ;-) )

Co budete potřebovat na 12 muffinů (jedna forma):

  • 220 g hladké mouky – ideálně 1/3 celozrnné (80 g) a 2/3 klasické (140 g)
  • 80 g cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva 
  • 2 skořicové cukry (40 g)
  • špetka soli
  • 2 středně velká vejce
  • 1 bílý jogurt (200 g) a trochu mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • hrst (cca 150 g) vypeckovaných třešní
  • 1 tabulka hořké čokolády

Jak na ně:

Postup je extra jednoduchý. V podstatě jde pouze o (mé oblíbené) smíchání sypkých a mokrých ingrediencí.

Třešně si pokrájejte na poloviny a zbavte pecek. Smíchejte s trochou skořicového cukru. Máslo rozehřejte (v tomhle počasí stačí skoro vyndat půl hodiny před použitím z ledničky! :-) ) a nechte vychladnout. Čokoládovou tabulku nasekejte na menší kousky. Troubu předehřejte na 180 °C.

V jedné misce promíchejte mouky s práškem do pečiva, cukrem, zbylým skořicovým cukrem a špetkou soli. V druhé misce smíchejte jogurt, do kterého cmrndněte maličko mléka, vejce a rozpuštěné máslo. Mírně našlehejte vidličkou (nepřešlehávejte, stačí vážně jen trochu načechrat a propojit).

Obě složky smíchejte dohromady a vpracujte dovnitř asi 2/3 nasekané čokolády. Naplňte košíčkami vyloženou (nebo pečlivě vymazanou) formu na muffiny, rozprostřete na povrch každého z nich pokrájené třešně a zbytek čokolády a dejte péct na 20-25 minut.

Výsledné muffiny budou pěkné vláčné a jejich tajnou zbraní jsou úžasné rozpouštějící se ostrůvky čokolády uvnitř i na povrchu. Skořicemi ovoněné třešně tomu pak dodají závěrečnou tečku.

Čokoládové muffiny s třešněmi

Čokoládové muffiny s třešněmi

Čokoládové muffiny s třešněmi

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s